Haku / ilmoittautuminen

Haku / ilmoittautuminen

Paikka

Paikka

Toistuvuus

Toistuvuus

Asuntoluottodirektiivin vaateiden Carry On

Asuntoluottodirektiivin vaateet -kokonaisuuteen on tarjolla neljä Carry on -tason verkkokurssia: 

  • Digitaalinen asuntokauppa 
  • Luottosopimuksen erityistapaukset 
  • Vakuuksien erityispiirteet 
  • Asunnon osto ja luotottaminen (uusi 2021) 

Kurssit pohjautuvat asuntoluottodirektiivin vaatimuksiin. Jokaisen verkkokurssin lopussa on osaamista mittaava lyhyt lopputesti.  

Verkkokurssien sisältö on suunniteltu Asuntoluottodirektiivin vaateiden kurssien (license to operate -taso) jälkeen opiskeltavaksi osaamisen ylläpidon ja kehittämisen aineistoksi (license to carry on -taso). 

Katso hinnat  Kysy lisätietoja

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Kysy lisätietoa

Verkkokurssit

Digitaalinen asuntokauppa

Verkkokurssissa perehdytään digitaaliseen asuntokauppaan ja sen tuomiin muutoksiin liittyen asuntoluotonmyöntöprosessiin. 

Kurssilla perehdytään huoneistotietojärjestelmään, kiinteistökaupan verkkopalveluun, digitaalisen asuntokaupan prosesseihin sekä digitaaliseen asuntokauppaan liittyvään sääntelyyn. 

Kurssin käytyä henkilö ymmärtää, minkälaisia muutoksia digitaalisuus tuo asuntoluotonantoon ja sen sääntelyyn sekä osaa digitaaliseen asuntoluotonantoon liittyvät prosessit. 

 

Vakuuksien erityispiirteet

Verkkokurssissa käydään läpi esimerkein asuntoluotonantoon liittyviä vakuuksia ja niihin liittyviä erityispiirteitä. 

Kurssin avulla opitaan tuntemaan erilaisten vakuustyyppien käyttäytymistä asuntoluotonannossa sekä perehdytään vakuuksien näkökulmasta asuntoluottosopimusten erityistapauksiin.
 

Luottosopimuksen erityistapaukset

Verkkokurssissa kerrotaan esimerkein asuntoluottosopimusten erityispiirteistä. 

Kurssilla perehdytään luottosopimuksiin liittyvään sääntelyyn sekä erityisesti asuntoluottosopimuksien käyttäytymiseen erityistapauksissa, kuten luoton ennenaikaisessa takaisinmaksussa, sopimuksen peruuttamisessa tai maksuohjelman muutoksessa.

Kurssin käytyä henkilö ymmärtää, miten hoitaa asuntoluottosopimuksiin liittyviä erityistapauksia. 
 

Asunnon osto ja luotottaminen 

Omistusasunnon hankkiminen on usein tavallisen suomalaisen suurin taloudellinen päätös. Sen ostamiseen tarvitaan monesti lainaa, jonka yleensä myöntää pankki. Verkkokurssi käy tiiviisti läpi asunto-omaisuuden ostoprosessia ja asuntoluoton myöntämistä kuluttajalle pankin näkökulmasta. 

Verkkokurssin aihealueet ovat 1. Yleistä asuntomarkkinoista, 2. Asuntokaupan kohteet, 3. Luottokelpoisuuden arviointi ja vakuudet sekä 4. Luottosopimuksen elinkaari. Kurssin lopuksi on omaa osaamista mittaava lopputesti.

Kenelle?

Verkkokurssit ovat tarkoitettu ensisijaisesti kaikille henkilöasiakasrahoituksen kanssa tekemisissä oleville. Lisäksi kurssit ja osaamiskoe on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat päivittää ja todentaa osaamisensa sekä tietonsa asuntolainan myöntämisestä.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Verkkokurssit on mahdollista ottaa käyttöön myös palveluna Finvan oppimisympäristössä - pyydä lisätietoa ja tarjous!

Verkkokurssin käyttöoikeus oppilaitoskäyttöön hinnoitellaan erikseen – pyydä tarjous!

Ota yhteyttä