Aika: Torstai 19.11.2020 klo 9.00–10.50
Paikka: Webinaari

Webinaari on maksuton.

Vielä vuoden alkupuoliskolla uumoilimme, tulisiko koronaviruspandemia hidastamaan EU:n Vihreän kehityksen (Green Deal) ohjelman toteutumista. Nyt pandemian vaikutus näyttää olevankin päinvastainen, kun alkava vuosikymmen saa osakseen enemmän budjetoitua rahaa kuin suunniteltiin ja yhteisymmärrys toteuttamisen tärkeydestä on alkanut saada jalansijaa.

Vastuullinen sijoittaminen ja ESG-lainsäädännön tulevaisuus -webinaari koostuu kolmesta puheenvuorosta, jossa käydään läpi, mitä vastuullisuus ja kestävyys on sijoittajille vuonna 2020, mitä EU:n taksonomialta voidaan odottaa ja mitä niin sanottu ESG-tiedonantovelvollisuus voi tuoda mukanaan. Toimintakentän kehittyessä jatkuvasti on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, missä olemme nyt ja mikä tulee muuttumaan.

Webinaarin sisältö on suunnattu pankki- ja rahoitussektorilla toimijoiden lisäksi myös sijoituspäätöksiä rahoitussektorin ulkopuolella tekeville asiantuntijoille ja päättäjille sekä taksonomian vaikutuksista laajemmin kiinnostuneille. 

Ilmoittaudu 17.11.2020 mennessä, saat osallistumislinkin sähköpostitse lähempänä ajankohtaa.

Ohjelma:

9.00 Tervetuloa 
Paula Salonen, Director, Finva

9.10 Mitä vastuullisuus ja kestävyys on sijoittajille 2020? 
Mika Leskinen, Sijoitusjohtaja, FIM

9.40 EU taksonomia – miten vihreys määritellään ja mihin taksonomia vaikuttaa? 
Aila Aho, Euroopan komission vastuullisen rahoituksen asiantuntijaryhmän jäsen & Executive Adviser, Sustainability, Nordea

10.10 ESG-tiedonantovelvollisuus vuonna 2021 
Nina Männynmäki, Johtava asiantuntija, Finanssivalvonta

10.40 Finvan tulevat ESG-koulutukset ja webinaarin lopetus 
Saana Sampio, Project Manager, Finva

10.50 Webinaari päättyy

Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.