Ajankohtaista

Pankkitoiminnan vuosi 2018 - From Compliance to Excellence

Suomen 100-vuotisjuhlien jälkimainingeissa monelta saattaa jäädä huomiotta historiankirjoista, että finanssi- ja erityisesti pankkimaailmaa järkyttäneen kriisin 10-vuotissyntymäpäivä koittaa pian tänä vuonna.

Jani Tuomainen, 18.01.2018

Vuoden 2007 lopulla alkoi näkyä ensimmäisiä merkkejä kriisistä ja syyskuussa 2008 ongelmissa olivat vuoronperään suuret Yhdysvaltojen finanssijätit: Fannie Mae, Freddie Mac, Merrill Lynch ja Lehman Brothers. Olisiko tätä vuosipäivää syytä juhlia? Varmasti, sillä tänä vuonna tuon koko maailmaa repineen kriisin opit alkavat olla implementoitu ja finanssialan sääntelyä saatu täydennettyä siten, että vastaavilta kriiseiltä vältyttäisiin jatkossa.

Sääntelyn kovassa ytimessä ovat toki finanssitoimijoiden vakavaraisuuteen kohdistuvat vaatimukset, mutta myös kuluttajille tarjottavien finanssituotteiden ominaisuudet kuten kulut, kohderyhmät, palkkiot, riskitasot ovat sääntelyn johdosta entistä läpinäkymmin esillä. Vuosi 2018 on hyvin mielenkiintoinen finanssialalle ja monien muutosten johdosta erityisen tärkeä jatkuvan osaamisen kehittämisen näkökulmasta.

FINVAn alkuvuoden pankkitoiminnan seminaareissa teemana on ”From Compliance to Excellence”. Seminaarisisältöjen kautta pyrimme herättämään uusia ajatuksia mm. sääntelyn ymmärtämisessä ja sitä kautta tuottamaan kumppaneidemme toimintaan kilpailukykyä sekä kotimaisilla että kansainvälisillä finanssitoiminnan markkinoilla. Tervetuloa mukaan!

Jani Tuomainen
Senior Program Manager, Finva

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Pankkitoiminnan vuosi 2018 - From Compliance to Excellence

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeen saat luettavaksesi ajankohtaisia uutisia finanssialalta ja -koulutuksesta sekä pysyt ajan tasalla Finvan tarjonnasta. Kirje lähetetään enintään kerran kuukaudessa. Voit perua tilauksesi milloin tahansa.

Aalto University Executive Education Oy ja sen konserniyhtiöt voivat käyttää tietojani markkinoinnissa pitääkseen minut ajan tasalla viimeisimmistä liike-elämän keskustelunaiheista sekä ohjelmista ja auttaakseen minua edistämään uraani. Katso tietosuojapolitiikka.