Miten varautua ennakoimattomiin kriiseihin?

Tampereen yliopiston työelämäprofessori ja Accenturen Principal Director Valtteri Vuorisalo sekä Suomen Punaisen Ristin kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja keskustelevat Aalto EE:n Head of Growth Riitta Lumme-Tuomalan kanssa etenkin datan roolista ja huoltovarmuudesta.

02.05.2022

Venäjän hyökkäyssota, koronapandemia ja ilmastokriisi ovat lisänneet merkittävästi epävarmuutta maailmassa.

Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) 12. huhtikuuta 2022 järjestämässä webinaarissa keskusteltiin siitä, miten tulevaisuuteen ja tuleviin ja ennakoimattomiin riskeihin ja uhkiin voi varautua paremmin. Tilaisuudessa keskusteltiin etenkin datan ja teknologioiden roolista ja huoltovarmuudesta.

Tilaisuuden puhujina olivat Tampereen yliopiston kansallisen turvallisuuden työelämäprofessori ja Accenturen Principal Director Valtteri Vuorisalo sekä Suomen Punaisen Ristin kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Aki Pihlaja. Keskustelua moderoi Aalto EE:n Head of Growth, Dr. Riitta Lumme-Tuomala.

Vuorisalon erityinen kiinnostuksen kohde on datakeskeisyys ja työssään hän tutkii sitä, kuinka uudet teknologiat muuttavat uusia strategisia mahdollisuuksia, riippuvaisuuksia ja haavoittuvuuksia. Hän puhui etenkin teknologian ja datan korostuneesta roolissa. Vuorisalon mukaan datakeskeinen lähestymistapa on keskeinen elementti geopoliittisessa kilpailussa. Data on uusi öljy – vallan ja vaurauden lähde sekä toiminnan polttoaine.

Aki Pihlaja puolestaan esitteli Suomen Punaisen Ristin huoltovarmuustoimintaa sekä toi esiin myös henkisen huoltovarmuuden tärkeyttä.

Rekisteröidy katsoaksesi tallenne

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Miten varautua ennakoimattomiin kriiseihin?

Tilaa Finvan uutiskirjeTilaa uutiskirje

Uutiskirjeestämme saat tuoreimmat sisältömme, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista. Katso esimerkki.

Aalto University Executive Education Oy ja sen konserniyhtiöt voivat käyttää tietojani markkinoinnissa pitääkseen minut ajan tasalla viimeisimmistä liike-elämän keskustelunaiheista sekä ohjelmista ja auttaakseen minua edistämään uraani. Katso tietosuojapolitiikka